Badkameraccessoires

Badkameraccessoires - Bano Zorgbadkamers

De badkameraccessoires van Bano zijn veilig, doordacht en comfortabel. Uiteraard sluiten ze naadloos aan bij het gehele concept. Het badkamerconcept is zo ingericht dat je bij binnenkomst van de badkamer jezelf van begin tot het eind op een maximaal niveau kunt redden.

Onderzoek

Bano heeft om de zelfredzaamheid in de badkamer naar een maximaal niveau te brengen, onderzoek gedaan. Dit onderzoek hebben zij niet alleen gedaan, maar is een samenwerking geweest tussen de Universiteit van Bergen (Noorwegen), ergotherapeuten, fysiotherapeuten, (huis)artsen en de toekomstige gebruikers. Bij het definiëren van het badkamerconcept heeft men zich laten leiden door de routing van de gebruiker.  5 jaar is er onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen met een (functionele) beperking. Want het is natuurlijk belangrijk om te weten welke route de mensen lopen en waar zij zich aan vast houden.

Wandelstokhouder

De handigste en verrassendste badkameraccessoire is de wandelstokhouder van Bano. Je leest het goed! Een wandelstokhouder is een kleine aanpassing, maar een verademing. Veel mensen vertrouwen in het dagelijks leven op een wandelstok. In de badkamer moet de wandelstok binnen handbereik blijven en niet kunnen omvallen. Heel onopvallend, maar erg gebruiksvriendelijk!

Douchestang en handgreep ineen!

De douchestang van Bano is zowel een douchestang als handgreep ineen. De natuurlijke reactie van vallende mensen onder de douche is dat zij zich vastgrijpen aan de douchestang. In veel gevallen breekt de douchestang dan en is de kans dat men alsnog valt erg groot. Een douchestang als handgreep ineen is de oplossing. De stang is gemaakt om als handgreep gebruikt te worden en kan een belasting aan van 500 kilogram. Mooie bijkomstigheid is dat zowel het verticale, als het horizontale gedeelte als greep te gebruiken is.

Vraag om advies

Verstelbare douchekophouder

Bij badkameraccesoires wordt al vaak gedacht aan een wc-rolhouder of een badkamer rekje. Maar wat te bedenken van de verstelbare douchekophouder van Bano? De ergonomische douchekophouder van Bano is in hoogte verstelbaar en kan worden afgesteld tot de ideale hoogte, of de gebruiker nu zit of staat. Ideaal! Bovendien heeft de douchekophouder van Bano een antibacteriële puro-coatvernislaag voor optimale grip.

Badkamerkast met solide bouw en voorzien van handgreep

Het is ondenkbaar om geen badkamerkast te hebben, want waar moet je bijvoorbeeld je handdoeken kwijt? De doordachte badkamerkast van Bano heeft veel voordelen: zo is het handig dat er een beugel aan de kast zit waar men zich aan kan vasthouden en optrekken. Een ander bijkomend voordeel is dat het stopcontact in de kast zit en niet er buiten: zo komt er geen water in het stopcontact. Bovendien is het stopcontact op rolstoel- hoogte gemonteerd, zodat iedereen er makkelijk bij kan. Dat is ook het geval bij de wasmand die in de kast gemonteerd is.

Verplaatsbaar doucheplanchet

De verplaatsbare doucheplanchet is een handige accessoire. Het doucheplanchet kan worden geplaatst waar de gebruiker zelf wil. Het heeft een extra hoge rand en door een adequate waterafvoering is goede hygiëne bewerkstelligt.

Meerdere badkameraccessoires

▪ Bano afvalemmer
▪ Douchethermostaat (geschikt voor patiënten met dementie)
▪ Badkamerlampen
▪ Handgrepen voor in de badkamer 
 Hoekhandgreep voor in de badkamer 
 Rugsteun voor zorgtoilet
 Spoelreservoir
 Multifunctionele toiletborstel Bano
 Wandhaak Bano zorgbadkamer
▪ Bekijk de brochure van het gehele badkamerconcept van Bano

Vraag om advies
Deel onze pagina

Zoeken

Contact

Lelystraat 57M, 3364 AH, Sliedrecht

0184-785353

info@banobenelux.nl

www.banobenelux.nl