Langer zelfstandig thuiswonen dankzij een aangepaste badkamer

  • 0
Langer thuiswonen dankzij een aangepaste badkamer!

Langer zelfstandig thuiswonen dankzij een aangepaste badkamer

Tags : 

Langer zelfstandig thuiswonen is mogelijk dankzij een aangepaste badkamer. Als ouderen gezond blijven, kunnen zij zelfstandig blijven wonen met relatief weinig zorg. Maar als zij gezondheidsklachten krijgen, kunnen aangepaste woningen of extra zorg nodig zijn.

Wie langer zelfstandig thuis wil blijven wonen, heeft 2 mogelijkheden:

– Aanpassen van de huidige woning of deze comfortabeler maken met behulp van nieuwe technologieën
– of tijdig verhuizen naar een woning die past bij een volgende levensfase.

De Bano zorgbadkamer kan heel goed helpen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Het is een badkamerconcept speciaal voor de zorg is het resultaat van meer dan vijf jaar studie en onderzoek. Het concept is constant in beweging en wordt steeds verder ontwikkeld na advies van gebruikers en verzorgend personeel. Dit maakt Bano Badkamers dé badkamerleverancier voor mensen met een lichamelijke beperking en voor het zorgpersoneel.

Het begint bij gebruiksgemak

De Bano badkamer is een intelligente badkamer. Zo zitten de badkamerelementen op de juiste plaats met voldoende ruimte om jezelf te verplaatsen. Met, als daar behoefte voor is, voldoende bewegingsvrijheid voor de hulpverlener. Alles is er op gericht om de gebruiksgemak te optimaliseren. De badkamer hulpmiddelen zijn makkelijk en veilig te gebruiken en te bedienen. Bovendien straalt de ergonomische vormgeving comfort uit. De in hoogte verstelbare elementen vormen de basis voor een sterke verbetering van het zelfstandige gebruik. Dit zijn onder andere de wastafel, het sta-op toilet en het douchezitje.

WMO hoort ouderen te ondersteunen om zelfstandig te wonen

De gemeente kan zo nodig ondersteuning thuis bieden via de Wmo . Die ondersteuning kan bestaan uit bijvoorbeeld dagbesteding, hulp in huis of ondersteuning van de mantelzorger, maar dit moet ook bestaan uit het (deels) vergoeden van hulpmiddelen. Echter bij dat laatste is nog een hele weg te gaan, want de hulpmiddelen die zij vergoeden zijn in veel gevallen de goedkoopste, maar lang niet de beste (en duurzaamste..). Gelukkig gaat er bij veel gemeenten de knop al om en vergoeden zij de Bano zorgbadkamer.

Vraag om advies

Gerelateerde berichten

Deel onze pagina

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zoeken

Contact

Lelystraat 57M, 3364 AH, Sliedrecht

0184-785353

info@banobenelux.nl

www.banobenelux.nl